HET SUCCESVERHAAL VAN
YVONNE EIJSBOUTS-SEVENS

DIT GAAT MIJN NIEUWE SPORT WORDEN!

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met sporten. Meestal begin ik super enthousiast maar dan komt de klad er in. Dan vind ik het saai en ga ik weer iets anders doen. Vele sporten heb ik gedaan, altijd maar tijdelijk. Tennis, yoga, fitness, zumba, noem maar op.

Waar ik echt plezier aan beleefde was hardlopen. Heerlijk om op die manier mijn hoofd leeg te maken en mezelf uit te dagen. Door een knieblessure lukt dat helaas niet meer. Dus toen werd het tijd voor weer een andere sport. Ik houd van sporten, het zorgt er voor dat ik me fit en gezond voel, te voelen dat ik leef! De liefde wint dus altijd in deze haat-liefde verhouding..

Ik ben nooit zo van de teamsporten geweest, vind het fijner om mijn eigen ding te doen. Ik sport wel graag samen met andere mensen maar niet als team. Het was voor mij ook duidelijk dat het een buitensport moest worden. Het maakt me niet uit wat voor weer het is. Of het nou regent of sneeuwt, warm of koud is, buiten sporten kan altijd.

Zodoende kwam ik bij Piet Kuijpers terecht. Hij was net begonnen met zijn eigen onderneming en gaf onder andere bootcamplessen. Het beeld dat ik daarbij had was wat veel mensen blijken te hebben; ploeteren en afbeulen tot je er bijna bij neer valt.  Nou lieve mensen, dat kán! Als je dat wilt.. maar het hoeft zeker niet. Dat is het mooie aan deze trainingen, ze zijn aan te passen aan je eigen kunnen (en willen). Piet motiveert je en zorgt dat je nét een stapje harder zet of nét een kilootje meer tilt. Precies wat ik nodig heb!

Ik noem het altijd ‘buiten spelen voor volwassenen’. Rennen, springen, gooien en vooral ook lachen. Behalve kracht- en conditionele oefeningen zit er ook vaak een spelelement in de bootcamptraining. Op een leuke, speelse manier werk je aan je gezondheid. Het is bovendien ook nog erg gezellig zo met z’n allen!

Na een eerste proefles was ik om, dit gaat mijn nieuwe sport worden. Hoewel ik absoluut geen ochtendmens ben, stond ik zondagochtend met plezier op om ‘buiten te gaan spelen’. De zondagochtend is inmiddels ingeruild voor de zaterdagochtend. Dan doe ik mee met small group training, een mooie aanvulling op bootcamp. Bij de small group training krijg je meer begeleiding en werk je meer aan je techniek. Tijdens bootcamp heb je daar profijt van.

Bootcampen doe ik op dinsdagavond, lekker buiten in weer en wind. Buitensporten blijft mijn favoriete bezigheid: ik maak een wekelijkse combinatie van bootcamp, fietsen en golfen. Hoewel golf misschien niet in de categorie ‘actieve’ sport valt.

Inmiddels zijn we 3 jaar verder en vind ik het nog steeds erg leuk om bij Piet te sporten. De variatie in zowel de small group als bootcamp-lessen, maken het nooit saai. Ik ben van plan dit nog jaren te blijven doen!

Durf jij de uitdaging aan?

Begin vandaag nog!

Scroll naar boven