Supplementen voor resultaat: Visolie

Je wordt continu aangeraden om vis te eten, vanwege de goede vetten. Niet iedereen lust vis en vervolgens maken bedrijven tabletten met visolie. Wat is dat nu eigenlijk?

Visolie & vetzuren
Visolie bestaat uit twee omega-3 vetzuren: EPA en DHA. Een gemiddeld dieet dat bestaat uit: rood vlees, eieren, etc. bevat vaak een hoge hoeveelheid omega-6 vetzuren. Om de verhouding tussen omega-3 en omega-6 te balanceren, wordt vette vis aangeraden. Een eetpatroon met meer EPA en DHA tot gezondere bloedvaten, een verlaging de bloeddruk en is goed voor pasgeborenen.

Producten waar het in zit: makreel, zalm, haring en in kleine mate: witvis en ei

Aanbeveling
Per dag wordt er geadviseerd om 200 mg omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Dat komt neer op één portie vette vis per week.

Lust je geen vis?
Dan wordt aangeraden om visolie te suppleren. Voor optimale suppletie moet er gekeken worden naar de combinatie van EPA en DHA.

Waarschuwing: Visolie kan bloedstolling verlagen. Als er al gebruik gemaakt wordt van bloedverdunners: aspirine, et cetera, dan moet er uitgekeken worden met het suppletie met visolie. Het is dan ook belangrijk om eerst even navraag te doen bij je huisarts.

Opdracht:
– Eet elke week één keer vette vis
– Plan dit in je agenda en maak daar een visdag van!
– Maak structuur erin

Bron: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/omega-3.aspx

Don’t Stop Here

Bekijk meer

16 tips om overeten te voorkomen

De trend van steeds groter wordende porties is niet alleen iets van de laatste jaren. Het blijkt dat op het schilderij ‘Laatste Avondmaal’ door de

Personal Training Deurne en omstreken

Beweegrichtlijnen

Beweegrichtlijnen Bewegen is erg gezond voor je fysieke en mentale gezondheid. Het verkleint de kans op verschillende ziektes. Ook draagt het goed bij aan een

Scroll naar boven