HET SUCCESVERHAAL VAN
MARLOES VAN DER LOO

HET PLEZIER IN SPORTEN TERUGVINDEN?!

Sporten. Ik heb er nooit een hekel aan gehad, maar het was altijd wel een ‘moetje’. Vooral in de avond moest ik mij er echt toe zetten. Na een lange dag werken, eten koken en de kinderen gewassen in bed te hebben, was de energie vaak ver te zoeken. Maar tegenwoordig sta ik iedere keer te popelen om te gaan!

Sporten in eigen tijd
Jarenlang deed ik aan waterpolo. Na de geboorte van mijn jongste zoon besloot ik om een pauze te nemen. De combinatie van trainingen en wedstrijden werd mij te veel, naast een drukke baan en twee jonge kinderen. Maar niet meer bewegen was ook geen optie. Ik wilde in mijn eigen tijd sporten, dus sloot mij aan bij een sportschool en startte met hardlopen. Ik genoot van het sporten in de buitenlucht. 

Maar van rennen op een loopband werd ik niet blij en ik gebruikte alleen de apparaten en materialen die voor mij bekend waren. Helaas liep ik om de zoveel tijd een blessure op, vaak door onjuiste uitvoering van de oefeningen.

Voor de lange termijn
Voordat ik kinderen kreeg woog ik over de 100 kilo, veel te zwaar dus. Na mijn eerste zwangerschap wist ik al wat kilo’s eraf te krijgen, gedeeltelijk door meer beweging, maar vooral door caloriearm en mager te eten. Op een gegeven moment zat ik op de 80 kilo. Enorm trots was ik. Helaas hield ik het geen jaren vol. En in de zomer van 2019 zat ik weer over de 90 kilo. Er moest verandering komen. Ik zocht hulp bij mijn eetgewoontes en wilde weer fanatiek gaan sporten, waarbij ik voor beiden iets zocht voor de lange termijn.

Bootcamp op zondag
In oktober 2019 ben ik voor het eerst begonnen bij Piet. Mijn eerste kennismaking was met de bootcamp op zondagochtend. Jeetje, wat was dit zwaar, maar wat was ik trots dat ik toch iedere keer de training had voltooid. De eerste maanden liep ik vaak nog dagen rond met spierpijn. Maar toch ging ik iedere zondag met veel plezier richting Deurne om mezelf helemaal in het zweet te werken.

Afwisseling in voeding en sport
Daarnaast ging ik met voeding aan de slag. Afwisseling was het toverwoord. Niet iedere dag hetzelfde ontbijt of lunch, maar wissel af. Ook afwisseling in fruit en groente of zelfs in verschillende merken van een yoghurt of volkoren cracker. Naast bootcamp gaf ik mij op voor Small Group Training. Hier ging ik aan de slag met de technische uitvoering van de oefeningen en kwam er meer gewicht bij kijken. Niet mijn gewicht, maar hetgeen dat ik moest squaten, deadliften of benchpressen. Ik maakte echt stappen voorwaarts en genoot van de afwisseling in de soort lessen en oefeningen.

Plezier in sporten
Ik voel mij fitter dan ooit en ik krijg complimenten over hoe goed ik eruit zie. Ondertussen zit ik alweer een tijdje stabiel onder de 80 kilo, ‘dikke’ prima! Ik eet waar ik zin in heb (vaak gezond!) en geniet van iedere sportles bij Kuijpers Personal Training. Ik ga nooit met tegenzin en heb in al die tijd ook nooit een blessure opgelopen. Wekelijks schrijf ik mij in voor Bootcamp op zondagochtend en doe mee met een Small Group training. En ik ben weer begonnen met waterpolo. Ik heb het plezier in sporten weer helemaal teruggevonden!

Durf jij de uitdaging aan?

Begin vandaag nog!

Scroll naar boven