HET SUCCESVERHAAL VAN
JEROEN HULLEGIE

SPORTEN IS LEUK!

Al sinds mijn jeugd ben ik bezig met sport. Van wedstrijdzwemmen tot waterpolo. Dit laatste ben ik ook blijven doen tot afgelopen jaar. Na corona vond ik het eigenlijk ook wel prima om alleen mijn 3 kinderen (17,16 & 13 jaar) aan te moedigen in hun sporten (waterpolo en dansen) en zelf een stapje terug te doen. Mijn schouderblessure maakte deze keuze wel ietsje makkelijker.

Maar wat ga ik nu doen?

Gelukkig was ik al een tijd bezig bij Kuijpers Personal Training, van personal training tot small group. Lekker bezig zijn om zo gezond te blijven en hopelijk ook niet iets van vet te verliezen. Want tja, dat is een langdurige strijd die ik nog niet gewonnen heb. Maar hoe leuk het ook was om steeds meer gewicht te verzetten, en te kletsen met de trainers, ik miste een uitdaging. 

Inmiddels was Piet verhuisd naar een locatie op loopafstand, met de nieuwe naam Imforce . Hij had iets nieuws?

Hyrox

Hyrox, dat zou wel eens kunnen zijn wat mij past. Stukje uithoudingsvermogen in combinatie met een aantal oefeningen die ik inmiddels al had aangeleerd gekregen. Dit moet ik toch kunnen, ik kon toch ook een sprint triatlon?!? Maar ja, ik zou ik niet zijn, als ik mee ga doen aan een wedstrijd wil ik dit wel alleen kunnen, en met beetje goed resultaat. Dus nog maar even door trainen, en zorgen dat ik af kom van die schouderblessure. Uiteindelijk vaak een training alleen, en toegespitst op de Hyrox. Heerlijk kapot gaan en niet op willen geven. Maar in goed overleg werden de trainingen omgezet naar Crossfit.

CrossFit

Hier voelde ik me direct thuis, ook al kan ik niet alle oefeningen. Dat maakt overigens niet uit, iedereen kan mee doen, op je eigen niveau. Met super enthousiaste trainers, met veel kennis en goede begeleiding kom ik nu minimaal 3 keer per week naar de crossfit lessen.  Het is erg gezellig met alle andere leden, en iedereen helpt en stimuleert  elkaar. Het is voor mij een stukje stoom afblazen in het drukke leven met 3 pubers, een vrouw met een eigen zaak ,etc.. 

In Maart heb ik voor het eerst mee gedaan aan de “Open Crossfitgames” (SCALED)

Hoe gaaf en leuk om te zien hoe je het nu eigenlijk doet binnen de Crossfit en binnen je leeftijd. Woldwide ranking 23.087th van de 27.825 (men 40-44), toch best trots op dit resultaat.

Afgelopen weekend heb ik ook met een buddy meegedaan in de door Imforce georganiseerde “Pair Up Throw Down”. Hier kwamen meerdere teams, van verschillende clubs strijden om mooie prijzen, en de eeuwige roem.  Een erg mooie dag om mee te maken, top geregeld. Daarnaast super gezellig en goed te zien hoe Crossfit elkaar verbind, iedereen elkaar aanmoedigt om nog net een tandje meer te geven. Helaas nog geen prijzen, maar wel persoonlijke records behaald. Volgend jaar zijn we er weer bij!

Doel

Omdat ik nog niet tevreden ben over mijn lichaam, ga ik aankomende periode starten binnen Imforce met de voedingsbegeleiding. Nog een onderdeel dat mogelijk is, en me hopelijk helpt naar hetgeen ik voor ogen heb. Het zou mooi zijn als me dit toch nog eens gaat lukken.

Voorlopig zul je me dan ook vaak genoeg vinden bij Imforce om skills te verbeteren en toe te werken naar de Hyrox wedstrijd in oktober 2024 in Amsterdam. Erg veel zin in, en benieuwd of dit gaat lukken met een mooie tijd.

Ik kan iedereen aanbevelen om je aan te sluiten binnen Imforce, om onder goede begeleiding van enthousiaste trainers je persoonlijke doelen te bereiken.

Durf jij de uitdaging aan?

Begin vandaag nog!

Scroll naar boven