HET SUCCESVERHAAL VAN
HENK-JAN & JOVANA

IN DECEMBER 2019 BESLOTEN WE DAT HET ANDERS MOET!

Zoals bij zoveel mensen hebben wij jaren vele sporten geprobeerd. Abonnementen bij fitnesscholen en na een paar weken van enthousiast sporten,  eigenlijk geen tijd meer hebben (lees geen tijd vrijmaken). In december 2019 besloten we dat het anders moest.

Hoe konden we er nog eens voor zorgen dat we een stok achter de deur hadden? Wij wilden graag een sport samen beoefenen, zodat we elkaar konden stimuleren om van de bank te komen. Maar dat was niet genoeg. Zo goed als we elkaar stimuleren om te gaan sporten, zo goed kunnen we elkaar ook stimuleren om een zak chips open te trekken en een serie te gaan bingewatchen.

Tijdens een wandeling door Deurne, zagen we de auto van Piet staan. Personal trainer, dat leek ons een uitkomst en de afspraak was snel gemaakt. Hij keek ook nog een beetje streng (dat is hij overigens niet). Precies wat we nodig hadden. We hadden maar één doel voor ogen, FIT WORDEN! Dat was ook wel nodig. De eerste training schoot de kramp er meteen in.

Onder het mom “als je het doet, doe het dan goed”  zijn we samen drie dagen in de week gaan sporten (daar was wel enige overredingskracht voor nodig, omdat de vrouwelijke helft van ons duo eigenlijk een keer per week ook wel genoeg vond). In de eerste twee maanden waren de lessen best zwaar. Maar geleidelijk leerden we squats, deadlifts etc en voelden we ons steeds sterker worden. We kregen er echt lol in!

Helaas gooide corona een beetje roet in het eten. Piet probeerde op alle manieren ons toch fit te houden. Door attributen bij ons thuis af te leveren met trainingsschema’s. De dwingende ogen van Piet en het lokale nieuws van Griendtsveen misten we toch wel. We waren daarom ontzettend blij toen we weer officieel mochten sporten. Het is namelijk ontzettend fijn om in de sportruimte onder begeleiding te sporten. Inmiddels is het doel fit worden wel bereikt en hebben we besloten ook onze levensstijl aan te passen. Dit heeft als resultaat dat we ook flink wat kilo’s kwijt aan het raken zijn.

De stok achter de deur van een PT is ook eigenlijk niet meer nodig. We missen het echt als we een keer moeten afzeggen. Sporten is het eerste wat we plannen in de agenda. Sinds kort durven we het ook aan om met de bootcamp mee te doen op zondagochtend. Dat is echt een hele leuke aanvulling op het individueel sporten.

Durf jij de uitdaging aan?

Begin vandaag nog!

Scroll naar boven