HET SUCCESVERHAAL VAN
FEMKE VAN STIPHOUT

In 2020 bevallen van onze jongste zoon

Daarna werd mijn DOEL weer fit worden als voor de zwangerschappen en uiteindelijk weer langere ritten kunnen biken.

Ik wilde weer kunnen sporten, liefst op mijn oude niveau en mijn lichaam weer krachtig en fit voelen. Sport is altijd een rode draad door mijn leven geweest. Mijn uitlaatklep en tevens laad ik mijn batterij ermee op. Dit is voor mij superbelangrijk om goed in balans te blijven met jonge kinderen, een leuke job, een man en sociaal leven, dus altijd volle bak. Ik houd enorm van buitensport, in de natuur zijn met de MTB o.a. 

Bij Piet Kuijpers bestond de mogelijkheid om 1 op 1 een 3 maanden traject te volgen, passend voor na een bevalling. Dus dat werd het om mee te beginnen. Om weer een basis te vormen om door te kunnen pakken.

Vervolgens doorgegaan met Small Group Training. Door een stevig ongeluk met sportklimmen voor de geboorte van onze 1e zoon, werd het een zoektocht naar een juiste balans van belasten. In deze trainingen werd en wordt altijd samen met mij gezocht naar passende oefeningen mits nodig. Vervolgens kwam daar in 2021 de diagnose zware artrose in mijn knieën bij, als gevolg van het ongeluk. Met als boodschap; we moeten proberen zo lang mogelijk uit te stellen een nieuwe knie te plaatsen. Wederom werd bij Kuijpers met mij meegedacht in oplossingen. Heel fijn! Ik heb hierover met hen gesproken, ben zelf op onderzoek uitgegaan rondom voeding met name. Dit tezamen maakt dat het inmiddels heel goed gaat en probeer ik sinds kort de sprong oefeningen in kleine mate mee te doen.

Plezier in sport is voor mij heel belangrijk maar zeer zeker ook de fysieke uitdaging. Dit vind ik hier beiden terug, vooral ook door de afwisseling van de workouts en de mogelijkheid van trainen op eigen niveau. Daar ik heel graag mountainbike is een goede conditie van spieren belangrijk. Deze kan ik in Small Group ook heel bewust trainen. Tegenwoordig voel ik weer echt het verschil op de MTB in positieve zin. Ik kan weer langere tochten biken met meer plezier. Dit maakt dat ik graag elke week ga trainen, omdat ik weet waar ik het voor doe. 

Durf jij de uitdaging aan?

Begin vandaag nog!

Scroll naar boven