CROSSFIT

De enige officiële CrossFit box in Deurne!

Wat is CrossFit

CrossFit is een fitnessvorm die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één training. Je werkt zowel aan kracht als conditie. Superafwisselend, geschikt voor iedereen en uitdagend!

Bij CrossFit wordt gewerkt met bewegingen waar mensen voor zijn gemaakt: rennen, springen, duwen, gooien, klimmen, tillen en trekken.  Elke training is anders, waardoor je steeds wordt uitgedaagd en je alle spieren gebruikt. En niet onbelangrijk: we sporten samen! Want door samen te sporten zet je net dat stapje extra. 

Voor wie is CrossFit

CrossFit is geschikt voor iedereen die aan zijn gezondheid wil werken! Er wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van de juiste technieken. Zodat jij op de juiste manier de oefeningen uitvoert. Iedereen kan in zijn eigen tempo CrossFit beleven en zo fit worden. 

Of je nu al sportief bezig bent of niet. Zolang je gemotiveerd ben, nieuwe bewegingen wilt leren, bij de workouts de grens van je eigen kunnen op wilt zoeken en bereid bent om die te verleggen, dan is CrossFit zeker iets voor jou!

Zo ziet een CrossFit training eruit

CrossFit trainingen bestaan uit een aantal onderdelen. We starten natuurlijk met een warming-up. Daarna is er een technisch gedeelte om de juiste bewegingen te leren. We eindigen de training met een intensief gedeelte, de WOD (Workout Of The Day).

Sluit je aan bij onze CrossFit community!

CrossFit trainingen bestaan uit een aantal onderdelen. We starten natuurlijk met een warming-up. Daarna is er een technisch gedeelte om de juiste bewegingen te leren. We eindigen de training met een intensief gedeelte, de WOD (Workout Of The Day).

SLUIT JE AAN BIJ ONZE CROSSFIT COMMUNITY!

Boek een gratis proefles

De voordelen van CrossFit

De voordelen van CrossFit gaan verder dan alleen een sportiever uiterlijk. Met CrossFit verbeter je bijvoorbeeld ook je:

  • Uithoudingsvermogen
  • Kracht
  • Behendigheid
  • Snelheid
  • Evenwicht
  • Coördinatie
  • Flexibiliteit
  • Nauwkeurigheid

Wat is een WOD?

WOD staat voor ‘Workout Of the Day’. Elke WOD is anders, door veel variatie in oefeningen, combinaties of intensiteit. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen.

De resultaten van de WOD kun je zien op een whiteboard. Zo kun je je eigen progressie bijhouden en daardoor zit er ook een competitief element aan de trainingen. Het doel van Crossfit is om ervoor te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk fit kan worden.

Onze CrossFit Box

Imforce Training Deurne
Crossfit Deurne en omstreken

Veelgestelde vragen

Je bent van harte welkom voor een proefweek! Zo kun je een week lang ervaren hoe het er aan toe gaat en weet je of CrossFit jouw sport is!

Jazeker! CrossFit is zelfs bedoelt om je fit te maken. Ongeacht je startniveau! We snappen dat de trainingen en YouTube filmpjes er soms heftig uitzien. Maar onthoud vooral dat deze mensen al langer met CrossFit bezig zijn. Beginners laten we echter stap voor stap kennis maken met CrossFit. De WOD’s worden aangepast aan jouw kunnen tot je denkt (of wij denken) dat je klaar bent om de voorgeschreven WOD te doen. Iedereen kan met CrossFit te beginnen. Het enige dat je nodig hebt is de wil om te werken aan je gezondheid en je lijf.

Zeker weten niet. Precies het tegenovergestelde is waar. Elke training is anders. Hierdoor krijgt je lichaam niet de kans te wennen aan de prikkels die het ondergaat. Dit zorgt voor mooie resultaten als je regelmatig CrossFit beoefent. Ook blijft het hierdoor iedere keer verrassend en uitdagend!

Dit is helemaal afhankelijk van je doelstelling. Iedere training is er één J. Ben je nieuw dan start je met maximaal 3x per week trainen. Zo geef je je lichaam de kans om te herstellen. Na een tijdje kun je de frequentie opbouwen afhankelijk van jouw doelstelling.

CrossFit is de ideale aanvulling op je sport specifieke trainingen. Het geeft je een sterkere en bredere basis. Het komt je sportprestaties zeker ten goede!

Zeker niet! Al onze oefeningen kunnen zonder problemen aan jouw persoonlijk niveau aangepast worden. CrossFit is daarnaast zeer geschikt om het verliezen van spiermassa en vermindering van de botdichtheid (gevolgen van het ouder worden) tegen te gaan. Je bent dus nooit te oud om te beginnen!

CrossFit helpt je niet alleen kilo’s te verliezen, maar helpt je ook om een beter figuur te krijgen. Door het trainen met gewichten gaat je spiermassa zich activeren, dit zorgt voor een mooi figuur en extra vetverbranding. Laat je niet ontmoedigen als je de kilo’s niet direct ziet dalen. Wij geloven dat afslanken een proces is dat tijd nodig heeft en waarbij de juiste voeding superbelangrijk is. Wil je extra focus op gewichtsverlies? Onze voedingscoaches helpen je graag!

Hoewel onze Small Group Trainingen soms CrossFit elementen bevatten, verschillen ze toch behoorlijk van elkaar!

Zo ziet de opbouw van de training er anders uit. Een SGT de start met een warming up, gevolgd door een training waarbij kracht en high intensity onderdelen elkaar afwisselen en een korte cooling down.

Een CrossFit training is altijd anders! Die variatie is heel kenmerkend voor CrossFit. Grofweg start de training met een warming-up, gevolgd door een technisch gedeelte, de training eindigt intensief met de WOD (Workout Of The Day) en een cooling down. Die WOD wordt in ontelbare verschillende vormen aangeboden.

In CrossFit trainingen is er meer aandacht voor het groepsgevoel en het verbeteren van je sportprestaties. En dan is er nog de groepsgrootte. In onze Small Group Training sport je met maximaal 8 personen. Dat zijn er bij CrossFit maximaal 12.

Iedere trainingsvorm heeft zijn eigen, unieke effect op je lichaam. Ga je voor uithoudingsvermogen, spiermassa of cardio, ben je iemand van de geleidelijkheid of meer van het echte knallen? Kijk goed naar je lichaam en je doelen en kies de best passende trainingsvorm. Combineren kan natuurlijk ook!

Scroll naar boven